Beste tips voor het verwijderen van je make-up

Beste tips voor het verwijderen van je make-up

Misschien gebruik je vaak make up misschien gebruik je het af en toe omdat je het leuk vindt. Het is heel belangrijk om je make up van je gezicht af te wassen aan het eind van je dag. Je huid zal je dankbaar zijn maar je ogen ook. Buiten het feit dat het vies is kan het ook nog eens gevaarlijk zijn. Wij geven je wat tips voor het verwijderen van je make-up.

Een goede gezichtsreiniger

Als je al een gezichtsroutine hebt kijk dan of je reiniger ook voor het verwijderen van make-up is. Sommige gezichtsreinigers kunnen ook gebruikt worden voor het verwijderen van je make-up. Heb je dat niet dan zoek je een reiniger of micellair water om je gezicht mee schoon te maken. Je kunt dan kiezen voor een lotion of een soort tonic. Je moet zelf bepalen wat jij het fijnst vindt om te gebruiken. Let ook op je huidtype bij het aanschaffen hiervan.

 

Kijk ook apart voor oog make-up remover. Dit is namelijk anders omdat dit op je ogen zit. Misschien gebruik je niks op je ogen, dan kun je dit gewoon vergeten. Anders is het slim om iets daarvoor te vinden.

Hoe doe je dit het best?

Je gezicht wordt pas schoon nadat je het twee keer gewassen hebt. Zorg er daarom voor dat je je gezicht twee keer wast met lauwwarm water. Dit is het best voor je huid. Ook als je eerst met micellair water reinigt en daarna gewoon je gezicht schoonmaakt moet je het twee keer.

Kijk altijd of je daarna nog een hydraterend gezicht crème hebt die je huid even kan voeden. Niet alle make-up is slecht voor je huid maar je huid zal je dankbaar zijn als je deze extra stappen nog onderneemt.

©2024 Groot assortiment op XLcosmetica.nl | Privacy statement